Berättelser från Engelsfors

Magi, kärlek, demoner och vänskap i serieformat.

Cirkeln och Eld, del ett och två i Engelsforstrilogin, blev en stor succé. Under arbetet med tredje boken gick författarna Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren nästan in i väggen och realeasedatumet blev framflyttat. Då passade de på att starta ett samarbete med tre serietecknare för att göra en serieberättelse av Engelsforstrilogin, Berättelser från Engelsfors blev resultatet och kan ses som en ”del 2,5” i trilogin.

Själva ramberättelsen består av en ”spåsession” hos den lokala spådamen Mona Månstråle. Mona tar oss t.ex. med till dåtiden där vi får en liten överraskning om Ida och vi får träffa Elias när han tänker tillbaka på sitt liv hos sin psykolog. Boken blandar händelser före Cirkeln, händelser som utspelar sig samtidigt som Cirkeln och Eld samt små korta framtidsvisioner gällande vad som kommer att ske i tredje boken; Nyckeln. Historierna gör sig bra i serieformat och nu är peppen ännu större inför filmerna som komma skall.

Detta är en bok för dig som läst de andra böckerna i serien, har man inte gjort det kan Berättelser från Engelsfors vara ganska förvirrande. Det är en perfekt bok för dig som inte kan få nog av Engelsfors och vill ha lite extra fördjupad insikt i karaktärernas liv. Helt enkelt en liten aptitretare för dig som väntar på del tre av Engelsforstrilogin!

//Linnéa Lindahl

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Linnéa Björkman den 13 maj 2013