Barnkolonin

Sommar, barngråt i tomma rum, ett upphittat djurkranium och förälskelse blir till perfekta komponenter i en riktig sommarlovsrysare.

Fjortonåriga Joels föräldrar ska förverkliga sin dröm om att flytta ut i skogen och driva ett vandrarhem som ligger idylliskt precis bredvid en sjö. Något motvilligt lämnar Joel stan och flyttar in i ett hus som en gång i tiden var en barnkoloni där barn kunde få vila ut under sommaren. Väl på plats tycker Joel att flytten ändå känns okej och ser fram emot en sommar med mycket bad i sjön. Dessutom är grannen Nina, en tjej i hans egen ålder, ovanligt söt och cool.

När flyttbilen kommer får Joel sin efterlängtade cykel och ger sig genast ut på en tur. Han kommer inte så långt förrän han gör en vurpa. Joel klarar sig helskinnad men cykeln har fastnat i en gammal taggtråd och när han försöker dra loss taggtråden från marken hittar han ett djurkranium. Lite otäckt skulle nog de flesta tycka, men det tycker inte Joel som tar med sig kraniet hem. In i huset. På eftermiddagen samma dag somnar Joel till en stund och vaknar av barngråt. Kanske inte så konstigt om man som Joel har två småsyskon, ett tvillingpar i treårsåldern, men ljudet kommer ifrån tomma rum på övervåningen. Fler oförklarliga saker börjar hända men det är ingen annan i familjen som hör barngråt, ser solkatter i den kolsvarta källaren eller träffar på den mystiska mannen som säger att han bor i huset. Ninas mormor har en gång i tiden jobbat på barnkolonin och Joel och Nina hoppas på att hon kanske vet ett och annat om husets historia och de mystiska sakerna som verkar pågå. Men det är bråttom, för nu är det inte bara Joel som råkar ut för obehagliga grejer; en dag försvinner hans treåriga småsyskon spårlöst från huset…

Barnkolonin är en bok med hög läskighetsfaktor som passar perfekt för killar och tjejer i yngre tonåren, men som också kan passa 16-100 åringar då den även lyckades ge en 31-årig bibliotekarie skrämselhicka och kalla kårar. Den läses med fördel på en solig strand eller valfri oläskig plats för att inte framkalla allt för kusliga mardrömmar på natten.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Andersson den 5 juli 2013