Barnhemmet

"Det började med lille Kasper som spårlöst försvann. Sen var det Elvira som gick upp i rök. På Edgar och Teklas Bjelkes Skolhem för Vanartiga Barn växer rädslan. Och snart inser Gilbert, Fransciska, Otto och de andra att något ohyggligt pågår innanför barnhemmets låsta grindar."

Edgar och Tekla Bjelkes Skolhem för Vanartiga Barn har funnits i 80 år och skolans motto är: disciplin, ansvar och konsekvens. Här går 14 elever mellan 5 och 13 år som är vanartiga, föräldralösa eller så är det helt enkelt så att deras föräldrar saknar tid och lust att ta hand om dem. Fransciska har tröttnat på skolan och har försökt att rymma 7 gånger men varenda gång har hon misslyckats. På skolan är alla dagar nästan likadana och barnen måste jobba och slita. Förutom lektioner och läxläsning måste de skura trappor, tvätta och gno. Aldrig får de så mycket som ett leende tillbaka.

Så en dag så är ett av barnen spårlöst försvunnen! Lille söte Kasper kommer inte till morgonens lektion och ingen har sett eller hört något. Helt plötsligt är han bara borta. Har han dött? Har han rymt? Ingen som vet.

"Vad ingen av den visste, var att Herr Fritz aldrig skulle få tillfälle att utdela något straff. Den femårige pojken skulle inte komma tillbaka. Och detta vara bara det första av en rad försvinnanden som skulle drabba skolan och för alltid förändra tillvaron för dess elever."

Men Kasper är inte det enda barnet som kommer att försvinna. Efter hans försvinnande så är det fler och fler barn som saknas. Vad är det som händer på skolan? Rädslan växer hos barnen och det står snart klart att det är något fruktansvärt som pågår innanför skolhemmets väggar.

När så Fransciska en dag gör ytterligare ett misslyckat rymningsförsök och får som strafftjänst att stoppa strumpor på Fröken Olgas mörka rum, hittar hon något som kan vara en ledtråd till vad som hänt alla de försvunna barnen.


 
 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 28 maj 2015