Täby huvudbibliotek stänger den 3 april

Huvudbiblioteket renoveras och flyttar tillfälligt in i Täby centrum

Huvudbiblioteket i Täby renoveras

Under renoveringstiden kommer biblioteket att flytta till lokaler inne i Täby centrums galleria. Den 24 april öppnar biblioteket den första av två lokaler i gallerian. Lokalen är 300 kvadratmeter och ligger på plan två i gallerian, mitt emot utgången från Clas Ohlsson. Den 15 maj (tidigare var det preliminärt sagt sagt 8 maj) öppnar den andra lokalen i nära anslutning, som är något mindre till ytan.

Flytten till de nya lokalerna innebär att huvudbiblioteket kommer hålla stängt från den 3 april och öppna igen i de tillfälliga lokalerna i Täby centrum den 24 april.

På biblioteket i Täby centrum kommer du att  kunna låna ett urval av alla böcker samt läsa tidningar och tidskrifter. Möjlighet finns också att beställa böcker från andra filialer till biblioteket i Täby centrum. Just nu undersöks möjligheterna för att kunna erbjuda datorer för surf och ordbehandling samt för att kunna använda Pressdisplay och läsa tidningar digitalt. Möjligheter att kopiera och betala avgifter med kontanter kommer att vara begränsade.

I den mindre lokalen som öppnar 8 maj kommer det att finnas en barnavdelning. Lokalen riktar sig främst till barnfamiljer med bild- och pekböcker för utlåning. Böcker för äldre barn och ungdomar kan beställas till biblioteket.

- Just nu undersöker vi möjligheterna att kunna erbjuda evenemang för vuxna i de tillfälliga bibliotekslokalerna, som till exempel litteraturkvällar och bokcirklar, säger Heli Renman, bibliotekschef.

Information om olika aktiviteter finns i evenemangskalendern.

Öppettider för biblioteket i Täby centrum

Måndag-torsdag klockan 09.00-20.00
Fredag klockan 09.00-18.00
Lördag klockan 11.00-16.00
Söndagar är biblioteket stängt

Bibliotekshuset rustas för framtiden

Under februari till oktober görs en teknisk upprustning av bibliotekshuset som invigdes 1972. Lokaler kommer att bli modernare med två hissar och bättre tillgänglighet. Huvudbiblioteket kommer även erbjuda söndagsöppet och möjlighet att lämna tillbaka böcker från Biblioteksgången i en drop-in box när biblioteket har stängt. Alla som studerar och använder biblioteket, både enskilt och i grupp, får fler studieplatser och laddningsstationer för egna datorer. Programverksamheten på huvudbiblioteket planeras att utökas. Samtidigt som bibliotekets lokaler moderniseras kommer även Ung teaters lokaler på plan två rustas upp. En ny mötesplats för ungdomar från 16 år och uppåt färdigställs på samma våning och beräknas öppna i början av hösten 2017.

Återlämning av böcker när huvudbiblioteket är stängt

Den 3/4 - 12/4 kommer återlämningsmaskinen i huvudbibliotekets entréhall att vara tillgänglig. Den 13/4 - 23/4 tar huvudbiblioteket inte emot några återlämningar alls. Under den tiden hänvisas låntagarna till filialerna. Biblioteksdatasystemet har ställts in så att inga lån på huvudbiblioteket förfaller mellan 13/4 och 1/5.

Om du lämnar tillbaka försenade böcker under perioden 3/4 - 23/4 går det bra att antingen betala förseningsavgiften via Internet (logga in på Mina sidor för instruktioner) alternativt besöka ett filialbibliotek. Förseningsavgiften blir inte större när du väl lämnat tillbaka en försenad bok. Under perioden 3/4 - 23/4 kan du även låna om Huvudbibliotekets böcker genom att ringa ett filialbibliotek i Täby eller logga in och gör det direkt här på bibliotekswebben.

ÖVRIGA besökare i Bibliotekshuset

Besökare till Täby centrum doktorn, Kunskapscentrum och plan 5 för kultur och fritid kan passera genom tidningsrummet även under perioden 13/4-23/4 med undantag för påskhelgen och söndagar. Samt under tiden biblioteket byggs om från maj-oktober. Se separata hänvisningsskyltar.

Kontakt: Bibliotekschef Heli Renman

Taggar: