Huvudbiblioteket i tillfälliga lokaler

Huvudbiblioteket finns nu i Täby centrums galleria, mittemot entrén till Clas Ohlson.

Efter att ha haft stängt för flytt i tre veckor öppnade Täby huvudbibliotek åter den 24/4. Nu hittar du huvudbibliotekets vuxenavdelning på plan 2 inne i Täby Centrum, mitt emot entrén till Clas Ohlson. Barnavdelningen öppnade i en intilliggande lokal den 15 maj.

Huvudbiblioteket i Bibliotekshuset renoveras. I de tillfälliga lokalerna i Täby Centrum finns datorer för surf, skanning och ordbehandling, samt wi-fi, kopierings- och utskriftsmöjligheter. Biblioteket har dock ingen kontanthantering, avgifter för kopering, utskrifter etc måste ske med kort eller swish.

I lokalerna i Täby centrum finns ett urval av huvudbibliotekets alla böcker, samt film, tidningar och tidskrifter, merparten av all media är dock magasinerad och därmed oåtkomlig för allmänheten intill renoveringen är klar. Möjlighet finns emellertid att beställa in böcker från biblioteksfilialerna i Täby.

Det finns relativt gott om sittplatser för besökande men ytorna är förstås mindre än vad de brukar vara. Vuxenavdelningens lokal är 300 kvadratmeter och barnavdelningens blir 200 kvadratmeter. Det begränsade utrymmet påverkar förstås bibliotekets möjligheter att erbjuda evenemang och dylikt men ett och annat event blir det. Håll utkik i evenemangskalendern.

Öppettiderna för huvudbiblioteket är desamma som i de ordinarie lokalerna.

Bibliotekshuset rustas för framtiden

Under februari till oktober görs en teknisk upprustning av bibliotekshuset, som invigdes 1972. Lokalerna kommer att bli modernare med två hissar och bättre tillgänglighet. Huvudbiblioteket kommer även erbjuda söndagsöppet och möjlighet att lämna tillbaka böcker från Biblioteksgången i en drop-in box när biblioteket har stängt. Alla som studerar och använder biblioteket, både enskilt och i grupp, får fler studieplatser och laddningsstationer för egna datorer. Programverksamheten på huvudbiblioteket planeras att utökas. Samtidigt som bibliotekets lokaler moderniseras kommer även Ung teaters lokaler på plan två rustas upp. En ny mötesplats för ungdomar från 16 år och uppåt färdigställs på samma våning och beräknas öppna i början av hösten 2017.

Enligt plan flyttar huvudbiblioteket tillbaka till ordinarie lokaler i Bibliotekshuset under september och oktober.

Taggar:

Skrivet av: Thomas Hallin den 23 april 2017