Vad tar du med dig när du går?

Utställning

29 oktober måndag
18 november söndag
2018-10-29 till 2018-11-18.
Plats Bokhallen Huvudbiblioteket

En fotoutställning av Maria Pontusdotter inne i biblioteket.

Vi skulle ta med oss det vi kunde bära, varken mer eller mindre. Inspirationen kom från min dotter, när hon i våras frågade mig om jag var med på att plocka upp plast från stranden under sommaren. Så jag började en morgon och blev på samma gång medveten om hur mycket plast som faktiskt finns i vår gemensamma natur. I varierande färger, former och storlekar. Vissa enkla att se vad det var och andra helt oförklarliga. Några som låg fria på stranden och andra som blev enorma i storlek när det drogs fram djupt ner från sanden. Fotona är den morgonens strandfynd.
Vad tar du med dig när du går? För mig personligen känns frågan viktig både utifrån livet här och nu och djupare existentiellt.

Konstnären som är Täbybo säger: "Jag önskar att vi tillsammans kan inspirera och samverka i dessa frågor som rör vår gemensamma natur. Där det blir en självklarhet för oss att ta upp vårt glasspapper, Mc-kartong, ölburk ... och lägga det i papperskorgen där det hör hemma. Att varje individs handling gör skillnad."