Jörgen Fogelquist ur Täby kommuns konstsamling

”Årtag” inköpt 1983

”Sommarskuggor” inköpt 1983

”Tjänar forskningsfolket” inköpt 1977

Jörgen Fogelquist (1927-2005) var en svensk bildkonstnär och skulptör född i Mariestad. Han studerade vid Konstfack, Académie Libre och Konsthögskolan. Han har utfört en rad offentliga väggmålningar med slagkraftigt uttryck och distinkta former.

Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för den offentliga konsten i Täby kommun och avsätter ett årligt anslag för inköp av konst till kommunens offentliga platser och lokaler. Anslaget kan nyttjas för både inköp av fast och lös konst. Utlåning av konst ska göras till kommunala verksamheter. Öppna verksamheter som vänder sig till barn och ungdomar samt personer inom socialtjänsten prioriteras.

Anställda inom Täby kommun kan låna konst till sina tjänsterum enligt kultur och fritids fastställda lånevillkor.