Annika Heed - Månadens konstnär november

30 november fredag
2018-11-01 till 2018-11-30.
Plats Entrén Huvudbiblioteket

I entrén till Täby kulturhus och Täby huvudbibliotek kan du se nya konstverk varje månad på väggen "Månadens konstnär". Konstföreningen ART-MICS, i samarbete med Täby kommun, väljer ut konstnärer som får visa sin konst under en månads tid. Det kan vara allt från måleri till skulpturala verk.

Annika Heed

f 1955

Utbildad på Konstfack avdelning skulptur 1975-83 Stockholm. Konstnär, främst skulptör och tecknare som arbetar med musikaliska tecken och arketypiska former. Rytmen spelar en genomgående stark roll i hennes uttryck.

Musik och rytm, överfört till linje och form. Bluesens puls och flamencons passion materialiseras i järn och sten, betong och i kolstiftets spår.

Spåren efter den flyende sekunden, ”det frusna ögonblicket” med dess laddning och rasande balans är ständigt i fokus.

Arbetar med såväl traditionella objekt som med installationer av mer scenisk karaktär; scensatta bildmiljöer där skulptur, teckning, ljus, skuggor och ljud verkar tillsammans.

Annika Heed hemsida