Litterär salong: Ulrika Flodin Furås

Evenemang

Arrangemanget har redan varit

01 oktober torsdag 2020
01 oktober torsdag 2020
2020-10-01 till 2020-10-01.
Plats Näsbypark
Kostnad: Gratis
Målgrupp:
Information:

Begränsat antal platser, föranmälan till Näsbyparks Bibliotek tidigast två veckor innan.

Författaren Ulrika Flodin Furås berättar om sin nya bok Stadsodlingens historia

Visste du att vikingarna odlade både koriander och den ätbara perennen Den gode Henriks målla? Och att arkitekten Wilhelm Klemming för över hundra år sedan lanserade gröna tak som ett sätt att behålla grönskan i den växande staden?

Ulrika Flodin Furås är författare, journalist och fotograf. Mest känd är hon som trädgårdsjournalist, specialiserad på odling i staden. Tidigare har hon bland annat gett ut fackboken Gatsmart odling.

Med sin kamera dokumenterar hon inte bara trädgård och natur utan också gamla industrimiljöer, arkitektur, stadsrum, gatukonst, gerillaodling och liknande avtryck som människor gör i staden.

Hon är också intresserad av att hitta sprickorna i fasaden, de där mellanrummen som är lite dammiga och stökiga. Där vi människor visar oss som vi verkligen är och där platsen är något annat än vad den utger sig för att vara.

På grund av coronarestriktionerna är antalet platser starkt begränsat. Tillhör du en riskgrupp rekommenderar vi dig att inte komma på evenemang och ­aktiviteter. Du som har eller nyligen haft symptom som ­exempelvis feber, hosta eller snuva ­måste också stanna hemma. Vi är tacksamma om du ger återbud ifall du har anmält dig men får förhinder.