Hälsans dag med Soki Choi

Kommande tillfällen

1. 2019-03-23 13:00 till 14:00.

23 mars lördag
    Plats Näsbypark
    Datum 13:00 – 14:00
Visa alla
Kostnad: Gratis
Information:

Föranmälan

Denna lördag har vi stor fest i Näsby Parks Centrum med fokus på hälsa och välmående. På biblioteket berättar Soki Choi om sin bok Kimchi och kombucha: Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Andra höjdpunkter under dagen är: Byung-Hi Lim från restaurang Arirang bjuder på koreanska läckerheter, Sats låter oss träna gratis hela dagen och så kan du cykla ihop din egen smoothie.

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.
Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.
Soki ger också bevisade tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.

Soki Choi, PhD, har doktorerat på komplexa sjukvårdssystem vid Karolinska Institutet och varit gästforskare vid Harvard. Hon har även en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Soki har föreläst världen över om framtidens hälsa och sjukvård bland annat på ett så kallat TED Talk. Hon har även arbetat som FoU-rådgivare vid Karolinska Universitetssjukhuset och vunnit pris för bästa avhandling i Europa. I början av 2000-talet blev hon globalt uppmärksammad som IT-pionjär, efter att ha startat ett av världens första appbolag. SVT visade år 2004 en dokumentär om Soki Choi.

Hela programmet för Hälsans dag hittar du här:

Hälsans dag

Alla kommande tillfällen

1. 2019-03-23 13:00 till 14:00.

23 mars lördag
    Plats Näsbypark