Hälsans dag med Soki Choi

Kostnad: Gratis
Information:

Föranmälan

Denna lördag har vi stor fest i Näsby Parks Centrum med fokus på hälsa och välmående. På biblioteket berättar Soki Choi om sin bok Kimchi och kombucha: Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Andra höjdpunkter under dagen är: Byung-Hi Lim från restaurang Arirang bjuder på koreanska läckerheter, Sats låter oss träna gratis hela dagen och så kan du cykla ihop din egen smoothie.

Taget från Bonnier Faktas hemsida:

"Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation egentligen var lösningen?

Soki Choi, PhD, har doktorerat på komplexa sjukvårdssystem vid Karolinska Institutet och varit gästforskare vid Harvard. Hon har även en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Soki har föreläst världen över om framtidens hälsa och sjukvård bland annat på ett så kallat TED Talk. Hon har även arbetat som FoU-rådgivare vid Karolinska Universitetssjukhuset och vunnit pris för bästa avhandling i Europa. I början av 2000-talet blev hon globalt uppmärksammad som IT-pionjär, efter att ha startat ett av världens första appbolag. SVT visade år 2004 en dokumentär om Soki Choi."

Bibliotekets kommentar: Boken Kimchi och Kombucha: Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna har den senaste tiden blivit skarpt kritiserad för bristande faktagranskning och att ge en icke vetenskapligt säkerställd bild av hur kosthållning kan påverka din hälsa. Bonnier har i efterhand poängterat att Soki Choi i boken inte ger några medicinska råd, och uppmuntrar ingen att sluta med ordinerade mediciner.

Hela programmet för Hälsans dag hittar du här:

Hälsans dag