Grannar emellan

Evenemang
Kostnad: Gratis
Målgrupp:

Täbyborna Bertil Persson och Birgitta Segerström berättar om Johan Palmstruch och familjen Robsahms liv i Gribbylund.

Kom till biblioteket och hör berättas om två framstående personer i Gribbylunds historia! J Palmstruch och CH Robsahm har båda bott på Gribbylunds gård. Namnen återfinns därför på vägar i Gribbylund. Palmstruch är begravd i Täby kyrka och Robsahm beskriver i sina dagböcker hur han emellanåt besökte kyrkan.

Bertil har genom sitt jobb på Riksbanken en naturlig koppling till J Palmstruch, grundare av Stockholm Banco, som är Riksbankens föregångare. Birgitta har genom Täby hembygdsförening upptäckt CH Robsahms efterlämnade fantastiska dagböcker.

Grannar emellan är en plattform där Täbybor delar med sig av sina kunskaper eller specialintressen med varandra. Är du expert på tango och vill lära andra? Kan du allt om tåg eller potatis eller amerikanska inbördeskriget? Skriver du dikter? Spelar du i ett band? Vill du lära ut yoga till andra? Helt enkelt har du något du vill dela med andra Täbybor – då är Grannar emellan något för dig! Det enda kriteriet är att du ska vara bosatt i Täby kommun. Maila linnea.bjorkman@taby.se för om du vill dela något med dina grannar!

Kontaktuppgifter