Författarafton med Fredrik Kullberg

20 maj torsdag 2021
2021-05-20 till 2021-05-20.
Plats Huvudbiblioteket

Fredrik Kullberg berättar om sin bok "Kriget mot skönheten". Endast digitalt (Youtube).

Journalisten, författaren och Täbybon Fredrik Kullberg berättar om sin bok Kriget mot skönheten – ett reportage om förfulningen av Sverige.

På grund av coronaläget filmas evenemanget utan publik och läggs upp på Youtube där alla kan se det.

Under premiären ska du kunna chatta och skriva kommentarer.

Har vi tur får vi författaren med oss digitalt under premiären!

Kriget mot skönheten är en reportageresa genom Sverige från norr till söder. Fredrik Kullberg undersöker hur skönheten på landsbygden och lugnet i städerna offrats för storslagna kommunala projekt och kortsiktiga ekonomiska vinster. Han möter politikerna som fattat besluten och människorna som lämnats kvar i för alltid förändrade miljöer.

Boken nominerades till Stora fackbokspriset 2020.

Huvudbiblioteket ligger mellan kommunhuset och Täby centrums galleria. Huvudentrén är från Biblioteksgången men man kan också komma in via Estrids torg och Esplanaden. För taxi/färdtjänst rekommenderar vi Esplanaden 13. Gå framåt och genom en dörr. Ta trappan eller hissen en våning upp till plan 3.

Telefon: 08-555 597 13 (vuxenavd), 08-555 597 16 (barnavd)