Föreläsning om gamla handstilar

30 september onsdag 2020
2020-09-30 till 2020-09-30.
Plats Huvudbiblioteket

Paleografen Karin Borgkvist Ljung berättar om gamla handstilar. Särskilt intressant för dig som släktforskar! Fullbokat!

De som går i skolan nu har svårt att läsa sina mor- och farföräldrars skrivstil. Äldre kan tycka att det är svårt, för att inte säga omöjligt, att tyda inskrifter i gamla kyrkoböcker eller brev från 1800-talet.

Fil. mag. Karin Borgkvist Ljung har jobbat på Riksarkivet och är paleograf, det vill säga handskriftsexpert. Här berättar hon om skriftens utveckling och ger råd och tips om hur man ska lära sig läsa och förstå äldre skrifter.

Fullbokat!

På grund av coronarestriktionerna är antalet platser starkt begränsat. Tillhör du en riskgrupp ber vi dig att inte komma på evenemang och ­aktiviteter. Du som har eller nyligen haft symptom som ­exempelvis feber, hosta eller snuva ­måste också stanna hemma. Vi är tacksamma om du ger återbud ifall du har anmält dig men får förhinder.

Huvudbiblioteket ligger mellan kommunhuset och Täby centrums galleria. Huvudentrén är från Biblioteksgången men man kan också komma in via Estrids torg och Esplanaden.

Telefon: 08-5555 9713 (vuxenavd), 9716 (barnavd)