Unga på biblioteket

Vad Täby bibliotek har att erbjuda ungdom.

På biblioteket finns det en mängd böcker, tidningar och filmer för unga i olika åldrar och på olika språk. Vi finns på sex olika ställen inom kommunen för att du alltid ska ha nära till ett bibliotek. Vi erbjuder också olika aktiviteter för dig som är ung, t.ex. skrivarkurser och bokfika för dig som vill få prata om det du läst och få nya boktips.

Utanför programrummet har vi på huvudbiblioteket en särskild Unga vuxna-hylla för dig som kanske befinner dig lite mellan barn- och vuxenavdelningen. Välkommen in till oss för att hitta något som passar just dig! Vi har även studieplatser, både för tyst läsning och för studier i grupp. Så klart finns det fritt wi-fi.

I bibliotekswebbens huvudmeny hittar du evenemang och boktips för ungdomar.

Det händer också att vi filmar boktips:

Fler finns på Youtube. Vi finns förstås också på Facebook.

Vill du du skaffa lånekort? Börja med att skriva in dina personuppgifter på sidan Vill du bli låntagare?.

Ni som arbetar inom skola och förskola kan hitta den information som behövs inför biblioteksbesöket på sidan Information för pedagoger.

Talböcker är för dig som har läs- och skrivsvårigheter eller en funktionsnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text. I en talbok kan du förflytta dig mellan rubriker, ändra storlek på texten och bestämma hastigheten på uppläsningen. Talböcker kan du läsa med en app i mobiltelefon eller surfplatta. Läs mer om talböcker på sidan Talböcker.