Supertanten

Är du en tant? Har du civilkurage och ekonomiskt sinnelag är svaret kanske ja!

Supertanten : för dig som redan är en och för dig som vill bli

Minns ni den tuffa TV- tjejen Grynet, hon som uppmuntrade unga tjejer med mantrat ”ta ingen skit”?
Nu har hon (eller snarare hennes upphovskvinna Elin Ek) hittat en ny försummad kategori människor som kan behöva upprättelse - tanterna.
I sin nya bok ”Supertanten : för dig som redan är en och för dig som vill bli : sylt, småkakor, syjuntor och civilkurage” beskriver hon olika sorters tanter – och varför tanten faktiskt är helt rätt!
Vem är då tant? I bokens början kan man göra Tant-quizet och kolla hur tantig man är. Hur beter du dig i kassakön? Vad gör du om du är i en klädaffär och en klänning råkar ramla ner en bit bort? Frågan om man är tant eller inte har varken med ålder eller kön att göra! Även om det är vanligast bland äldre kvinnor.
Men vill man verkligen vara en tant - är inte det hur ute som helst?
Tvärtom menar Grynet, (förlåt, Elin) - att vara tant är väldigt modernt! Sådant som den klassiska tanten har sysslat med i alla tider är nu inne, men kallas något nytt. När hon sparar överbliven mat och gör något gott av resterna, samlar snörstumpar i en låda för dem behöver man säkert en vacker dag - då är det tantigt. Om en trendig person gör det kallas det ekotänk och hållbar utveckling.
Tanten har civilkurage och tycker att rätt ska vara rätt – och det ska det väl också?
Tanten klagar i kassan när hon inte fått rätt rabatt och säger till dem som har fötterna på bussätet (varför vågar vi inte alla göra det?)

Tanten gillar INTE kakdekorationer som är oätliga och bröd som aldrig möglar. Däremot gillar hon skohorn (så man inte förstör skon) och guldvatten (hemgjord växtnäring – varför köpa dyrt det man kan fixa gratis själv)
I denna bok med den långa titeln skriver författarinnan på ett personligt sätt om tanter som inspirerat henne. Man får förutom en mängd recept många goda råd om smått och stort från tantens värld.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lena Fahle den 7 oktober 2011