Stenänglar

Simona ser fram emot ett lugn och mysigt påsklov hos sin mormor. Mormorn bor själv i ett enormt hus som tidigare varit hotell, och Simona brukar älska att vara där. Men den här gången känns allt så annorlunda. Huset känns hotfullt och spöklikt och mormor verkar inte heller vara sig själv.

Alla rum i det stora huset har olika namn, och Simona märker att något märkligt verkar vara på gång i Suckarnas rum. Hon börjar höra steg från någon som inte finns och se skuggor. När hon får en gammal bandspelare från mormor att spela in ljud på testar hon den i Suckarnas rum, och på bandet fastnar mystiska röster som viskar om sorg och ensamhet. Vems röster är det hon hör? Tillsammans med sina vänner Aladdin och Billie försöker Simona också förstå hur det kan komma sig att de stora, tunga stenstatyerna i mormors trädgård börjar flytta på sig under nätterna. Och vilka föreställer de egentligen? Ingen verkar riktigt veta det.

Som om det inte räckte med alla mystiska händelser börjar Simona också oroa sig för sin mormor. Hon är trött, har ont och behöver vila mycket. Kanske är hon sjukare än hon vågar berätta för någon?

Simona får ett väldigt speciellt påsklov, och hon förstår bit för bit att allt det märkliga som händer hänger ihop på något sätt. Sanningen är både sorglig och skrämmande, och Simona förstår att det är bråttom att den kommer fram innan det är för sent.

 

 

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 10 april 2015