Slott och sammanbrott

Om du inte bara gillar att läsa utan också vill skriva själv, då är serien Författardrömmar något för dig! Den första delen heter "Slott och sammanbrott" och i den får läsaren lära känna Cordelia, en tjej i 11-årsåldern vars högsta dröm är att bli författare, precis som hennes berömda faster.

För Cordelia stannar det inte vid en dröm utan skrivandet är något som hon jobbar hårt med. I den första boken är hon i full färd med att författa en riktigt romantisk och ordrik ”gammaldags riddarroman”. (I del två ger hon sig på en deckare.) Viss hjälp har hon av sin faster, som både ger råd på Internet och i personliga brev till Cordelia.

Som läsare och skribent kan du själv dra nytta av råden, som t.ex. ”En bra början måste genast fånga läsaren”, ”Gå inte in på för detaljerade personbeskrivningar i början” eller ”Om du vill bli författare: läs jättemycket …”

Boken är rolig att läsa och innehåller dessutom ett par utmaningar till läsaren, nämligen att hitta ett pangram och en palindrom som Cordelia har gömt någonstans i boken. Vet du inte vad det är för något? Äsch, det gör inget! Det vet du efter att ha läst Cordelias prolog i första delen av Författardrömmar ...

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 16 april 2012