Skräck

Bibliotekets personal rekommenderar ...

... skräck för barn i lågstadieåldern

 1. Taekwondo hjälper inte mot spöken

  Av: Blomquist, Lise Tipsat av: Camilla Fernandez

  "Den som kan taekwondo behöver inte vara rädd för nåt!" Taekwondo hjälper inte mot spöken, tänker Agnes

 2. Snögrottan

  Av: Trenter, Laura Tipsat av: Camilla Fernandez

  "I nästa ögonblick träffas han av något hårt över bröstet och magen och det blir kolsvart runt omkring honom"

 3. Läskigt läge

  Av: Halling, Thomas Tipsat av: Maria Carlén

  Den här boken handlar om tre syskon som får vara med om riktigt otäcka saker. Serien heter "Trio i trubbel" och rekommenderas till alla som vill läsa lite tunnare böcker men ändå hinna bli riktigt uppskrämda!

 4. Ödehuset

  Av: Johansson, Ewa Christina Tipsat av: Maria Carlén

  Vill du också följa med på Axels monsterjakt? Det här är den andra boken i serien, som går att läsa helt fristående. Axel känner sig inte som en särskilt modig kille, men eftersom han är så kär i Rut hamnar han hela tiden i läskiga situationer för att hjälpa henne att rädda sin lillebror... han är nämligen väldigt nyfiken och smiter gärna in i otäcka spökhus helt själv!

 5. Turbo och spökhuset

  Av: Sindt, Ulf Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är andra boken om Turbo, tio år, som egentligen heter Bo. Turbo kallas han för att han springer så fort. Och att vara snabb kan vara riktigt bra ibland, speciellt när man råkar ut för spöken!

 6. Den öde graven och andra spökhistorier

  Av: Höjer, Dan Tipsat av: Maria Carlén

  Dan Höjer har gett ut flera samlingar med spökhistorier för lite äldre barn. I "Den öde graven och andra spökhistorier" riktar han sig till lite yngre läsare, från ca 7 år och uppåt. Men det betyder inte att det inte blir läskigt!

 7. Varulven ylar

  Av: Jensen, Jørn Tipsat av: Maria Carlén

  "Kalla kårar" är en serie lättlästa men läskiga böcker för nybörjarläsaren. Alla böckerna handlar om barn som råkar ut för otäckheter som häxor, varulvar och vampyrer. Men verkligheten är kanske inte alltid lika hemsk som man kan tro...?

 8. Damen på kyrkogården och andra spökhistorier

  Av: Roeim, Jørn Tipsat av: Maria Carlén

  Att hitta riktigt spännande spökhistorier som passar lite yngre barn är inte så lätt. Men i den här boken finns flera både lättlästa och läskiga historier!