Skattkammarön

Det är en av världslitteraturens allra största äventyrsklassiker och det är lite som en actionfilm, det händer spännande saker hela tiden. Den är skriven för över 100 år sedan av Stevenson, här mästerligt lättläst återberättad på 79 sidor av Maj Bylock.

Du har väl hört talas om piraten Long John Silver? Han och hans sjörövargäng tänker stjäla huvudpersonen Jims skattkarta. Redan på skeppet på väg till Skattkammarön råkar Jim få höra ett samtal mellan piraterna.När de kommer fram till ön så blir det riktigt farligt. En ung man jag känner (10 år) förklarade generat för mig varför boken var bra; "Jag liksom gillar det där att de slåss och så..." 

Det är spännande, äventyrligt, våldsamt, blodigt och alldeles utmärkt. Skattkammarön har kommit ut i många upplagor och finns i flera olika varianter. Det finns de som är tjocka och mycket bra, det här är är nog den smalaste men lika bra. Maj Bylock har återberättat många kända gamla klassiker i den lättlästa serien som kallas äventyrsklassiker. Läs fler av dem!Fråga din bibliotekerie var de har gömt dem någonstans!

Ska Jim klara sig med livet i behåll? Hittar han skatten? Och vem är egentligen Long John Silver?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sara Eriksson den 3 mars 2011