Sju tusen steg

Siris föräldrar har flyttat isär på prov. Plötsligt har hon två hem att dela upp sitt liv kring, och hon har räknat ut att det är sju tusen steg mellan mamma och pappa. Det blir en hel del nytt att hantera för henne, och hon funderar mycket kring sin nya tillvaro.

Allt känns nytt och ovant för henne. När fröken ber klassen att rita hur deras rum ser ut därhemma kommer Siri på att hon ju faktiskt har två rum nu. Två olika rum, två olika liv - med sju tusen steg emellan.

Siri hoppas att hennes föräldrar ska bli tillasmmans igen När hon frågar sin pappa låter det en smula hoppfullt; han säger att de ju bara flyttat isär på prov och att de inte riktigt vet hur det kommer att bli i framtiden. Men när Siri går förbi mammas hus en dag ser hon sin mamma tillsammans med en främmande man hemma i soffan. Det sätter igång en massa tankar och rädslor hos henne. Hur kommer framtiden att bli? Och var finns Siris plats i allt det nya?

En fin bok om stora känslor som många barn säkert kan känna igen sig i. Kan nog bli en bra högläsningsbok att prata kring, eller att läsa själv i lugn och ro och fundera över.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 3 oktober 2013