Silverskatten

Många vuxna gillar Anna Janssons deckare. De handlar om Maria Wern som löser olika fall. Nu har Anna Jansson börjat skriva deckare för barn och huvudpersonen är detektiven Emil Wern, Marias son. Han är precis lika förtjust som sin mamma i att lösa olika mysterier.

Emil har en egen liten detektivbyrå och till sin hjälp har han sin lillasyster Linda och den mycket olydiga hunden Molly. En regnig och  tråkig dag på sommarlovet bestämmer sig Emil och Linda för att gå till stadens museum och titta på världens största silverskatt från vikingatiden. Väl på museet blir de visade runt av en mycket trevlig arkeolog vid namn Lucy. De får reda på hela historien om hur skatten hittades, och de får reda på hur mycket den väger - hela 67 kilo! Efter visningen råkar Emil höra hur Lucy pratar med museichefen, som låter mycket upprörd. Tydligen väger silverskatten mindre och mindre varje morgon - någon verkar stjäla silvermynt på nätterna!

Äntligen har Emil och Lindas detektivbyrå ett nytt fall! Men det är både svårt och farligt. För att lösa gåtan och hitta den skyldige måste de sova över på museet och vänta där tills tjuven avslöjar vem han är.

Läskigt och spännande för lågstadiet. Fler delar finns i serien!


Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 20 maj 2011