Silverhästen

I den värld Kat lever i är det kvinnorna som bestämmer och de är också de enda som får äga mark och fastigheter. Hennes mor driver ett värdshus och Kat har en trygg plats att höra hemma på, och ett ställe att ärva. Ändå längtar hon bort - bort från vardagens rutiner, bort från sin våldsamma styvfar och ut till äventyret och framtiden!

En dag får värdshuset en ovanligt gäst - en kvinna på en fantastisk men skrämmande silverhäst med lysande rovdjursögon. Kat får direkt en speciell kontakt med hästen, och blir t.om. skyddad av dessryttarinna när hon olovandes tagit en ridtur på den tidigt en morgon. Hon får reda att kvinnan hör till Bredinari-kåren dvs. en grupp människor (både kvinnor och män)  som lever ett kringflackande och farligt liv som postryttare och kurirer bland annat. Kat får ett dyrbart silvermynt av Bredinarie-kvinnan innan hon lämnar gården. Något så fint har hon aldrig fått av någon. Vad ska det betyda?

Sen den dagen Kat mött silverhästen kan hon inte längre känna någon ro i sitt vanliga, bofasta liv därhemma. Kommer hon att hitta sin egen plats i världen?

Spännande kombination av fantasy- och utvecklingsroman om den 12-åriga egensinniga flickan Kat och hennes äventyr. Det finns tre delar i serien.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 24 mars 2015