She is not invisible av Marcus Sedgwick

Hennes enda ledtrådar till pappans försvinnande finns i anteckningsboken som hittats i New York

16-åriga Laureth och hennes lillebror Benjamin bor i England med sina föräldrar. Pappan är författare och är för tillfället ute på research i Schweiz inför sin nya bok om osannolika sammanträffanden. Eller är han verkligen i Schweiz?! Laureth brukar få sms varje dag från honom och plötsligt upphör de att komma. Han ringer inte heller tillbaka när hon försöker få tag i honom. Hon är säker på att något hänt honom.


Mamman är osams med pappan och lyssnar inte på sin dotters oro. Så Laureth börjar göra efterforskningar på egen hand. Hon öppnar pappans e-post och ser där att det kommit ett nytt mejl från Mr Walker i New York – han har hittat pappans anteckningsbok. De stämmer möte i New York nästa dag för att Mr Walker ska överlämna boken.


I hemlighet bokar Laureth flygbiljetter till sig och Benjamin och de smyger iväg till New York. Benjamin måste hon ha med sig eftersom hon varit blind sedan födseln och behöver honom för att ta sig fram utan att väcka uppmärksamhet. Nu börjar en spännande jakt på New Yorks gator för att lösa mysteriet med pappans försvinnande med hjälp av ledtrådar de får genom anteckningsboken.

 

/Jenny Språng

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 7 januari 2016