Shantaram

Följ med på ett rafflande äventyr i Bombays undre värld. Författaren Gregory David Roberts, eller Shantaram som är hans indiska namn, berättar om sitt liv från det att han rymde från ett av Australiens mest bevakade fängelser till att han på falskt pass tog sig till Bombay och byggde upp ett nytt liv där.

Med ett stort persongalleri och med ibland lite säregna metaforer berättar Gregory David Roberts om sina händelserika år i den indiska miljonstaden Bombay, eller Mumbai som är det officiella namnet på staden. Det är en riktig bladvändare och kanske behövs det drygt 900 sidor för att berätta om allt som han är med om.

Han, förrymd fånge och f d heroinmissbrukare, flyttar till ett av stadens stora slumområden och öppnar en sjukvårdsmottagning för de allra fattigaste. Han arbetar också för maffian som pengatvättare och förfalskare av pass och han följer med en expedition till Afghanistan under ledning av maffialedaren Abdel Khader Khan.  Han får även erfara hur det är att sitta i indiskt fängelse, där tortyr och svält ingår. Han möter också kärleken, den mystiska Karla.

Den värld Roberts målar upp är hård och brutal. Lojalitet och vänskap står hela tiden i centrum. Men framför allt är Shantaram en kärleksförklaring till Bombay och dess invånare.

 

/Malin Johansson

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Malin Johansson den 19 december 2013