Se mig av Agnès Jaoui

Filmen handlar om 20-åriga Lolita som vill få uppmärksamhet av sin mycket självupptagne far, som är en känd författare och förläggare. Hennes far tycker att hon är besvärlig. Det hela underlättas inte av att han har en ung vacker fru och en liten dotter. Lolitas styvmor är egentligen snäll och menar väl, men allt hon gör för Lolita blir ändå fel.

Lolita mår dåligt över sin vikt och sitt utseende och tycker att alla hon kommer i kontakt med egentligen är intresserade av hennes far. Hennes stora dröm är att bli sångerska och hon tar lektioner hos en sånglärare. Lolita försöker få sin far att lyssna på en inspelning där hon sjunger, hon vill också att han med sina kontakter ska ordna en konsert för hennes kör i en kyrka i närheten av deras landställe. Sångläraren, Sylvia spelas av filmens regissör Agnès Jaoui. Sylvias man är en relativt okänd författare och när Sylvia får reda på vem Lolitas far är så blir hon genast lite mer intresserad av henne och ordnar ett möte mellan hennes man och Lolitas far.

 Filmen som utspelar sig i Paris och på familjens vackra landegendom handlar om familjerelationer och om hyckleri. Samtidigt som alla karaktärer i filmen har osympatiska drag så tycker man ändå om dem på något sätt. Det är en humoristisk men samtidigt lite sorglig film om människors tillkortakommanden.

Filmen är från 2004 då den vann pris för bästa manus vid filmfestivalen i Cannes. Agnès Jaoui har även regisserat  Förtrollad av Paris och I andras ögon. I alla sina filmer har hon själv en framträdande roll och även hennes numera före detta man Pierre Bacri.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: TABY\paufan den 19 juni 2013