Sal 305

"Jag har alltid vetat att det som hände förra sommaren verkligen hände. Men jag trodde det var en engångshändelse. Nu vet jag att det inte var det..."

Det som hände Elvira förra sommaren på sommarkollot känns avlägset och otroligt så här i efterhand. Men när hon den 28 maj blir omkörd av en bil med registreringsnummret MAJ 029 känns det som ett dåligt omen. Det 29 maj blir verkligen en olycksdag. Melker gör slut, PÅ SMS! och sen cyklar hon omkull och hamnar på sjukhus med en rejäl hjärnskakning. Damen som hjälper till och ringer ambulansen har rött hår och gröna ögon, precis som Mebel, kan spöken åldras och komma tillbaka? När hon ligger på sjukhuset ser hon ett tänt rum i huset mittimot, det gamla dårhuset.... Dagen efter ser hon att et står nått på fönstret med färg. hon tar kort och zoomar in. Nu ser hon vad det står: KOM HIT ELIVRA. Ska hon våga...

Sal 305 är den spännande fortsättningen om Eliva som vi först träffade i Rum 213 och är minst lika spännande och ryslig som den första boken.