Söta pojkar är bara på låtsas

"Allt var så mycket enklare då när söta pojkar bara var på låtsas: vackra och glittrande som bokmärken i en pärm. Nu var de plötsligt lika verkliga som jag. De var hud, saliv och svett. Men även om jag kunde känna doften av deras hud och smaken av deras kyssar så var de fortfarande märkligt skrämmande. Jag undrade om deras drömmar och känslor var lika stora som mina. Och om deras hjärtan bultade lika hårt".

Så står det på baksidan till "Söta pojkar är bara på låtas", som är Moa Eriksson Sandbergs debutbok. Boken bygger till stor del på hennes egna dagboksanteckningar från när hon själv var sexton år, lika gammal som Ella i boken är.

Redan på bokens första sida får vi ta del av Ellas mål och löften här i livet - hon vill bli en söt pojkes flickvän, skratta mycket och spela mycket teater! Men det visar sig bli ganska knepigt allting. För man får inte alltid dom roller man vill ha i skolans teaterpjäser och att söka all bekräftelse genom söta poppojkar kan bli ganska påfrestande i längden, eller? Kanske är det bara underbart?

Den här boken har, liksom Sara Ohlssons "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag" diskuterats en hel del. I båda böckerna är huvudpersonerna tjejer som lever vad man kan kalla "utsvävande" liv- det är många olika killar och mycket hångel, sex och fylla. Läs själv och se vad du tycker! Får en tjej bete sig såhär eller är det bara ett tecken på att hon egentligen mår dåligt och är väldigt osäker på sig själv?

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 21 oktober 2011