Evenemang

 

Biblioteken arrangerar ett allsidigt utbud av evenemang som ska gynna intresset för litteratur och läsning samt bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Åsikter som förs fram är talarnas egna och behöver inte delas av Täby kommun/Täby bibliotek. Program ges såväl för barn och unga som för vuxna.

Biblioteken fattar beslut om att genomföra program bland annat utifrån hänsyn till budget och prioriteringar utifrån bibliotekslagen. Evenemangen är kostnadsfria för deltagarna.

Kontaktperson för evenemang på huvudbiblioteket:

Anna Dunér

Titel: PR-bibliotekarie och evenemangsansvarig

Telefon: 08-555 597 32
Mobil: 076-643 97 32
E-post: anna.duner@taby.se

För övriga bibliotek – ta kontakt med respektive filial!

 

Utställningar

Vill du ställa ut något eller ta del av en utställning på biblioteken? Ta gärna kontakt med något av Täbys bibliotek.

 

Möjligheten till utställningar på huvudbiblioteket är begränsade på grund av utrymmesskäl.

Månadens konstnär

I anslutning till biblioteket, i kulturhusets entré, finns en vägg där det visas verk av en professionell konstnär varje månad.

Konstföreningen ArtMics väljer ut konstnär, på uppdrag av och i samarbete med kulturenheten och biblioteket i Täby kommun.

Pågående och kommande utställningar hittar du i evenemangskalendern.

Estrid

I en monter, i huvudbibliotekets entré, finns en vaxdocka som föreställer vikingakvinnan Estrid Sigfastsdotter, som levde i Täby på 1000-talet. Estrid återkom till kulturhuset 2020 efter att ha varit utlånad till museet Vikingaliv. Läs mer om Estrid och vikingatiden i Täby här. 

Språk