313713
Jaktfalkarna : samlade äventyr 1 Flygskolan / Jean-Michel Charlier, Albert Uderzo ; översättning: Stefan Carlsson ; översättning av förordet: Håkan Boström.
Jaktfalkarna : samlade äventyr 1 Flygskolan / Jean-Michel Charlier, Albert Uderzo ; översättning: Stefan Carlsson ; översättning av förordet: Håkan Boström.
Av: Charlier, Jean-Michel 1924-1989 (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: [2022]
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Kategori: Facklitteratur
Förlag: Cobolt
ISBN: 9789188897756
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Michel Tanguy och Ernest Laverdure ansluter sig till en grupp pilotelever på militärflygbasen Meknes i Marocko. Där ska de genomgå den tuffa slututbildningen som krävs innan de är färdiga jaktpiloter i det franska flygvapnet. Den hårdföre flyginstruktören löjtnant Darnier är den som fått i uppgift att få ordning på manskapet, inte minst den odisciplinerade Laverdure, men till Tanguys förtrytelse har Darnier snart utsett ett regelrätt mobboffer bland eleverna: den snarstuckne Jacques de Saint-Hélier. Då en stridsspets från en topphemlig fransk långdistansrobot störtar i de otillgängliga Atlasbergen sänds piloteleverna och deras instruktör iväg på ett farligt uppdrag.??Jaktpiloterna Michel Tanguy och Ernest Laverdure är ett omaka par, men samtidigt bästa vänner. Där Tanguy är allvarlig, korrekt och ärlig, är Laverdure en munter spelevink, förtjust i flickor, fest och snabba bilar. Men när det verkligen gäller är han en pålitlig och trofast kamrat som aldrig sviker.??Jaktfalkarna skapades 1959, mitt under kalla kriget, och berör många av tidens aktuella ämnen, som kärnvapen och de franska kolonialkrigen. Men det är framför allt en äventyrsserie om flyg och flygare, om kamratskap och mod, och bjuder också på en hel del humor. För första gången kommer nu denna flygserie, skapad av seriegiganterna Jean-Michel Charlier och Albert Uderzo och lanserad i det första numret av det klassiska franska seriemagasinet Pilote, att ges ut i en kronologisk och genomarbetad samlingsutgåva. I varje volym ingår också ett rikt illustrerat förord och upphovsmännen och deras samtid.

Här finns titeln:

Loading...

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

298350
Av: Le Carré, John
144420
Av: Hatt, Christine
254033
Av: Silva, Daniel
306813
Av: Larsson, Olle
240873
Av: Lemire, Sabine
217712
Av: Kellerman, Martin
296080
Av: Nyman, Mikael
243371
Av: Nyström, Patric
207256
Av: Bell, Cece
194399
Av: Abouet, Marguerite
296822
Av: Ericson, Elias
219335
Av: Rosa, Don

Språk