Projekt Rosie

Om att hitta kärleken när ditt liv är uppbyggd av inrutade mönster och orimligt höga krav på tilltänkta partner.

Don Tillman är 39 år och har ingen fru. Han jobbar som proffesor med inrikting på genetik på ett universitet i Australien. Don kan räkna sina vänner på en hand. Av sin omgivning ses han som en väldigt nogrann och inrutad person som sällan tar ut svängarna och som inte alltid kan föra sig i sociala sammanhang

Men Don har bestämt sig för att han ska hitta en fru. Dessvärre är han inte så bra på att ta kontakt med kvinnor. Med hjälp av sin vän Gene utformar han ett frågeformulär som ska göra det lättare för honom att hitta en kvinna. Bland kraven får hon inte röka, dricka för mycket eller inte äta kött.

Så träffar han av en händelse Rosie. Som är precis motsattsen till vad han letar efter. Men Rosie nästlar sig i Dons liv på ett okontrollerbart sätt. Hon vänder upp och ner på hans liv, men på ett bra sätt. Don börjar upptäcka sånt han tidigare har gått miste om.

En varm och underhållande bok om att alla kan hitta kärleken, bara att vägen dit ser olika ut. Gillar du denna finns det även en fortsättning.