Pianorummets hemlighet

Den här boken handlar om Sonja, tio år. När boken börjar sitter hon på ett tåg tillsammans med sin lillasyster och storebror. De är på väg till mormor och morfar som bor ute på landet i ett stort hus. Somrarna hos dem brukar vara sköna, lugna och avkopplande. Men så kommer det inte att bli i år!

Sonjas morfar gillar att samla på gamla saker; antikviteter. Han köper ofta gamla kaffekoppar på loppmarknaden i stan, och även en hel del tavlor. Han har ett helt rum fyllt med vackra tavlor. Rummet kallas pianorummet, för där finns även mormors stora piano. Den senaste tavlan pappa köpt är fin men sorgsen. På tavlan ser man en ledsen flicka som sitter på en sten mitt i skogen - barfota, smutsig och med en sliten klänning på sig. Vid hennes fötter ligger en omkullvält korg med blåbär. Men det är nog inte bara därför flickan är ledsen, för att bärkorgen vält. Hon ser ut att bära på en djup sorg, kanske saknar hon någon väldigt mycket?

En dag hör Sonja ljud från pianorummet, trots att ingen är där. När hon går in för att titta efter ser hon en droppe på ramen till den nya tavlan. Hon smakar på droppen och det smakar salt, precis som en tår. Men kan en flicka på en tavla verkligen gråta på riktigt? Snart är Sonja indragen i ett riktigt mystiskt äventyr!

Från 9 år och uppåt.

 

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 20 januari 2011