Percy Jackson - född till hjälte

50% människa + 50% gud = 100% hjälte

12 åriga New York-boende Percy Jackson får reda på att han är en halvgud. Hans far är en gud från den grekiska mytologin. I tron om att skydda sig från de monster som jagar halvgudar tvingas han fly till det enda säkra stället för halvgudar, Halvblodslägret på östra delen av Long Island.


När han väl är i säkerhet anklagas Percy för att ha stulit Zeus, härskaren av Olympen och himmelens härskares åskvigg, symbolen för hans makt och huvudblixten. Percy och hans vänner tvingas acceptera sitt första uppdrag. De har 10 dagar på sig, till sommarsolståndet för att hitta och återlämna åskviggen till Zeus. Om de inte lyckas blir det krig mellan gudarna, ett krig som kommer få det trojanska kriget att se ut som en vattenballong. Världens öde hänger på Percy och hans vänners axlar.


Boken om Percy Jackson blev snabbt min favoritbok och kan mäta sig med Harry Potter-serien av J.K  Rowling. Rick Riordan får med humor i boken och stilen boken är skriven i, ur Percys perspektiv är otroligt intressant. Den grekiska mytologin i modern värld är en brilliant idé, man får sig en tankeställare och börjar undra om det finns ett dis och vad är det vi människor inte kan se?


Jag rekommenderar boken och serien till elever i mellanstadiet till högstadiet, det finns något för alla i boken. Det är en serie för dig som tycker om att läsa om spänning, äventyr, mod och vänskap.


Boken är den första i den fantastiska serien om Percy Jackson.

/Gabriella.Gunnarsson

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Gästskribent den 19 november 2015