Ossians ovanliga nanny

En Astrid Lindgrenskt bra högläsningsbok för både äldre och yngre barn!

Ossians föräldrar bråkar med varandra och arbetar för mycket. Han och hans lillebror passas av olika barnflickor. En dag kommer deras nya nanny och allt vänds upp och ner. Barnen får uppleva en del underbara äventyr och får också ibland delvis magisk hjälp med sina problem hemma och i skolan.

Vad sägs om lejontavlan som blir levande, en sjöjungfru till simlärare, testunder med magiska tekannor, och förstås en flygande matta?

En modern Mary Poppins (av författaren Pamela Trevers) måste man nog kalla Petronella Travers (!) som är barnens ovanliga nanny. Annars så påminner boken mycket om Astrid Lindgrens sätt att ställa sig på barnens sida och finna på ovanliga och fantasifulla lösningar på vardagens problem.

Ossian går stärkt ur äventyren och kan nästan alldeles själv ta itu med problemen, säga ifrån och familjen kan förändras till det bättre. En feel-good-bok för barn att luta sig tillbaka med, uppleva att problemen kan lösa sig och önska litegrann vi kunde få ha en sådan nanny som Petronella.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sara Eriksson den 1 november 2012