Nio främlingar

Detta är en riktig bladvändare som har nästan allt: romantik, spänning, humor och träffsäkra iakttagelser!

Liane Moriarty är en australiensisk författare och det är roligt att för ovanlighetens skull läsa en bok som utspelar sig på den kontinenten. Jag är osäker på vilken genre jag ska säga att den tillhör. Det känns som att den börjar som feelgood för att senare gå över i vad som närmast kan liknas vid en psykologisk thriller. (Faktum är att författaren skämtar rätt så friskt med genrebestämningar och författares vedermödor.)

Huvudperson är 52-åriga Frances Welty, författare inom genren romance. För tillfället kunde hon vara gladare ... Hon har fått sitt romanmanus refuserat, den man hon trodde sig älska har visat sig vara en bedragare och till råga på eländet har hon skurit sig i fingret på ett papper! Högt och lågt blandas och alltsammans mynnar ut i att hon anmäler sig till en tio dagars vistelse på det exklusiva Tranquillum House.

Här möter hon åtta andra människor som alla har sina skäl att befinna sig på detta milt sagt ovanliga hälso- och rekreationshem, där metoderna blir alltmer bisarra.

Gratulerar till 493 sidor läsglädje!

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 23 januari 2020