Nidstången

En riktigt spännande och ovanligt lättläst fantasyserie är Pax av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Den första boken heter ”Nidstången” och där möter vi bröderna Alrik och Viggo som sedan en tid är fosterbarn hos Laylah och Anders i Mariefred.

Boken är spännande på minst två plan. Dels undrar man hur det ska gå för pojkarna. De längtar efter sin mamma, som inte kan ta hand om dem, och fast de vill väl hamnar de ofta i trubbel. Inte minst några killar i skolan gör sitt bästa för att förstöra för fosterbarnen.

Sedan visar det sig att den idylliska staden Mariefred är hemsökt av en hel mängd otrevligheter! Läskiga små monster hotar ett hemligt bibliotek, som vaktas av ett äldre syskonpar. Alrik och Viggo måste slåss mot mörkervarelser, och deras egen fostermamma blir förvandlad av kraften i en magisk stång.

När man läst ut den första delen vill man omedelbart fortsätta med nästa för att få veta hur det ska gå. Sammanlagt ska det bli tio delar. Historien kompletteras av svart-vita spänningsskapande illustrationer i serieform gjorda av Henrik Jonsson. 

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 8 oktober 2015