Nattbuss 198

Efter en sen resa på nattbuss 198 är Johan sig inte lik. Hur kunde han överleva en olycka där alla andra dog? Och varför är han så förändrad efteråt?

Johan är på väg hem efter en riktigt usel kväll. Han har varit på en tråkig fest där han inte tyckte att han hade något att säga till en enda människa. Istället drack han alldeles för mycket öl och mår nu så illa att han känner att han kommer att behöva kräkas när som helst. Plötsligt råkar nattbussen som han sitter på ut för en olycka. Föraren kör av vägen, bussen slår runt och börjar brinna. Folk dör. Själv vaknar Johan upp morgonen efter i sin säng, förvirrad men helt oskadd förutom ett kliande sår på halsen. Han har bara vaga minnen från olyckan, och han kan inte förstå hur han klarat sig så pass oskadd ur en brinnande buss. Var han verkligen med på bussen eller har han bara drömt det? Men såret på halsen är ju på riktigt och han minns skrämmande saker från olyckan. Det han minns är hur något tog sig in i bussen och fick chauffören att tappa kontrollen. Detta något var större än en människa och ville dem alla illa.

Efter olyckan märker även Johan, och folk i hans närhet, hur han börjar förändras. Han blir plötsligt någon som syns, hörs och vågar ta plats. Frida, en tjej som gått i hans klass i 1½ år, lägger för första gången märke till honom på riktigt. Hon förvånas och fascineras över hans förändring. Men är det verkligen den riktige Johan hon lär känna...?

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 14 juli 2016