Mystik

Bibliotekets personal rekommenderar ...

... böcker om mystik för barn i lågstadieåldern

 1. Tro på tomten

  Av: Olsson, Lotta Tipsat av: Maria Carlén

  Det här får kanske bli ett tips inför nästa år, fast man kan ju läsa den som en mysig och spännande historia året om ifall man vill!

 2. Taekwondo hjälper inte mot spöken

  Av: Blomquist, Lise Tipsat av: Camilla Fernandez

  "Den som kan taekwondo behöver inte vara rädd för nåt!" Taekwondo hjälper inte mot spöken, tänker Agnes

 3. Sunnanäng

  Av: Lindgren, Astrid Tipsat av: Maria Carlén

  Den här boken innehåller fyra vackra, sorgliga och mystiska berättelser. Den fungerar bra som högläsning för ca 6 år och uppåt, eller att läsa själv när man kommit en liten bit i läsningen. Sunnanäng är min absoluta favorit bland Astrid Lindgrens böcker, men tyvärr en smula bortglömd. Läs den, och du kommer inte ångra dig.

 4. Vilma i vättarnas värld

  Av: Mangold, Maud Tipsat av: Maria Carlén

  Den här boken handlar om Vilma, en tjej i nioårsåldern som kommer att få vara med om något ovanligt. Det är höst och hon har just kommit tillbaka till lägenheten i stan igen efter en sommar på landet. Vilma bor ensam med sin pappa och känner sig lite ensam ibland. Men det behöver hon inte göra särskilt länge!

 5. Fickspöken

  Av: Stalfelt, Pernilla Tipsat av: Jenny Åhman

  Mysrysig låtsasfakta

 6. Pianorummets hemlighet

  Av: Börnfors Nordbeck, Pernilla Tipsat av: Maria Carlén

  Den här boken handlar om Sonja, tio år. När boken börjar sitter hon på ett tåg tillsammans med sin lillasyster och storebror. De är på väg till mormor och morfar som bor ute på landet i ett stort hus. Somrarna hos dem brukar vara sköna, lugna och avkopplande. Men så kommer det inte att bli i år!