Jag läser mest skönlitteratur – men vill oftast att den ska säga mig något om vår samtid, så en hel del diskbänksrealism blir det.  Jag fäster mig sällan vid själva berättelsen utan fastnar snarare för någonting i språket, persongalleriet eller formen och de bästa böckerna är de som får mig att tänka någon för mig alldeles ny tanke, eller ännu hellre, känna en helt ny känsla. Jag läser gärna noveller men också lite lyrik och vuxenserier. Liv Strömqvist är en självklar favorit med sina träffsäkra och samhällssatiriska seriealbum. Då och då bara måste jag ha lite Bruno K Öijer och hans ”Svart som silver” ligger alltid framme hemma. Det blir en del barnlitteratur också tillsammans med sonen, än så länge mest bilderböcker och då är Pernilla Stalfelt en personlig favorit tillsammans med Pija Lindenbaum.

Jag kan sakna läsupplevelserna så som de var när jag var tonåring, då jag sträckläste Maria Gripes böcker t ex, eller de fem första gångerna jag läste Michelle Magorians ”Godnatt mister Tom” – det är så fantastiskt när en bok helt griper tag i en och kanske till och med förändrar ens liv och på något vis är det en förväntning jag fortfarande har varje gång jag öppnar en ny bok.

Jag har jobbat på flera folkbibliotek i Göteborg och Småland de senaste 12 åren och nu hamnat (landat?) i Täby där ni hittar mig på huvudbibliotekets barn- och vuxenavdelning.

Mys boktips

 1. Deras ryggar luktade så gott

  Av: Grennvall, Åsa Tipsat av: My Engvall

  Vad är motsatsen till övergrepp? Undergrepp? Hur ska någon kunna se och upptäcka ett sådant problem när inget brott begås – föräldrarna gör ju faktiskt ingenting olagligt? En serieroman om Jenny som växer upp i ett känslomässigt vacuum med föräldrar vars kärlek hon aldrig lyckas få.

 2. Vad ser du nu

  Av: Naumann, Cilla Tipsat av: My Engvall

  Vad skulle hända om ens närmsta – de som känner en bäst, skrev en roman om ens liv? Hur skulle porträttet bli?

 3. Underjordiska timmar

  Av: Vigan, Delphine de Tipsat av: My Engvall

  Mitt i den pågående storstaden kämpar människan med att hålla huvudet över ytan.