Motståndarna

Det här är en bok för dig som gillar fotboll - och faktiskt även för dig som inte gör det! Handlingen och relationerna fångar en lika mycket, även om man ännu inte helt förstått tjusningen med fotboll.

Mer än om själva träningen och matcherna handlar boken om att vara supporter. Tove och Noel är övertygade fan på cirka tolv år. Laget betyder allt för dem och hela bokserien heter därför också ”Fans”. Toves pappa är proffsspelare och hon har en stor lagflagga på sin vägg. Noels storebror gör allt för att komma med i den inre kretsen av lagets fanclub och låter ofta sin yngre bror hänga med.

När Tove och Noel lär känna varandra blir de först väldigt glada. De gillar varandra och de har samma intresse. De ska till och med snart gå på samma match, även om de inte ska sitta på samma ställe. Allt verkar toppen – tills det står klart för dem att de inte hejar på samma lag!

Vad blir följderna? Kan de överhuvudtaget fortsätta att träffas? Vill de träffas eller är kärleken till respektive lag något som omöjliggör deras vänskap? Hur ska alla runt omkring dem reagera?

Vartannat kapitel skildrar Noel och vartannat Tove. Det är spännande och man kan knappt vänta på nästa bok för att få veta hur det kommer att gå!

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 29 maj 2012