Motorsågar i Björkhagen

I området där jag bor har någon sågat i en massa träd utan tillåtelse. När det upptäcktes fick träden tas ner helt. Annars hade de kunnat välta. Flera träd förstördes på olika skolgårdar och förskolegårdar.

Det var tråkigt med träden som fick tas bort och det hade kunnat gå riktigt illa om de hade vält över några barn. Ifall det var ett skämt så var det inte särskilt lyckat …

I boken Motorsågar i Björkhagen fälls två björkar en stormig natt och välter över ett radhus. Kvinnan som bor i huset tror inte att det är stormen som har gjort det. Hon har nämligen sett att brottsytan, där träden har gått av, är slät och inte knäckt. Det är någon som har sågat i träden!

Kalle Skavank har löst flera mysterier tidigare, där han bor söder om Stockholm. Han åtar sig även detta fall och tillsammans med sin kusin Dilsa sätter han igång att intervjua grannarna runt Understensvägen i Björkhagen. Det gäller att ha ögonen med sig och inte ta något för givet. ”Som detektiv måste man misstänka alla”, förklarar Kalle Skavank. ”Men det gäller att inte låta sig luras av utsidan.”

Detta är den femte boken om kioskdeckare Kalle Skavank.

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 3 december 2010