Mornitologen

Böcker om frånvarande pappor finns det många av. Men, i den här boken är det mamman som drar. Moa är bara två år när det händer. Går det någonsin att förlåta ett sådant svek?

"En riktigt bra plan känns i luften. Den är genomtänkt, vattentät och verklighetsförankrad. Det finns inga luckor. Inga hål. Att jag skulle ta reda på sanningen om min egen morsa genom att klä ut mig till fågelskådare var inte en sådan plan. Men. Låt oss ta det från början".

Moa är nu 17 år och har aldrig förstått varför hennes mamma var tvungen att lämna henne. Något svar har hon aldrig fått men på något sätt har livet gått vidare ändå. Det måste det ju göra. En dag ringer plötsligt Moas mamma till pappan och vill träffa sin dotter igen. Efter att första ha känt "aldrig livet" bestämmer sig Moa för att åka och hälsa på sin mamma, om inte annat för att en gång för alla få skälla ut henne ordentlig för det hon utsatt henne för! För att komma närmre sin mamma på ett mer diskret sätt låtsas hon inför henne att hon egentligen mest åker ut till landsbygden och hälsar på henne pga ett skolarbete om fågelskådning. Men, den hon egentligen ska spana på är ju mamman; därför kallar hon sig för mornitolog istället för ornitolog.

Trots ett svårt och allvarligt ämne är det här en lättsam och humoristisk bok, som väcker många frågor om vem man är och vem man kanske kunde ha blivit.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 9 december 2016