Monstret i natten

Frank råkar få ett litet bett av grannens hund och börjar drömma om att han springer i skogen på fyra ben... men är det verkligen bara en dröm?

När Frank fyller nio år bjuder hans föräldrar in hela hans klass på kalas. Pappa har ordnat med lekar och mamma har bakat tårta. Frank vet redan att ingen kommer att komma och så blir det tyvärr också. Mamma försöker trösta med att många är bortresta under sommaren, men Frank vet att det beror på honom. Han är ofta för sig själv och gillar att läsa. Han inte som sin bror Oliver till exempel, som gillar sport och har massor med kompisar. Frank känner på sig att hans pappa skulle vilja att han var mer lik sin bror.

På kalaset kommer iallafall grannen Alice och hennes hund Uffe. Frank tycker väldigt mycket om både Alice och Uffe och de fikar tillsammans. Han får tillåtelse att ge Uffe lite tårta från handen och sin iver råkar hunden naffsa Frank, så det blir ett litet sår. Frank vet att det inte är med flit och Uffe ser till och med riktigt skammsen ut.

Plötsligt börjar Frank drömma konstiga drömmar om att han springer i skogen på fyra ben. Allt han vill är att bli klappad och kliad. Men är det verkligen bara en dröm? Det börjar gå rykte i den lilla staden om att folk har sett ett monster på natten. Vad vill egentligen monstret och har det något med Frank att göra?