Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Det här är en berättelse för dig som vill ha en rejäl bok att läsa som räcker ett tag och där det händer mycket. Molly Moon är en tioårig barnhemsflicka som verkligen inte har det särskilt roligt.

När hon tar för mycket vatten i badkaret får hon inte bada på tre veckor och dessutom måste hon göra ren barnhemmets toaletter – med sin egen tandborste! De äldre barnen är elaka, fröken i skolan bråkar på henne … Det enda som är bra är att hon i alla fall har en vän på barnhemmet. Det är Rocky som är som en bror för henne.

En dag på biblioteket hittar Molly en mycket märklig bok, en bok som lär ut hur man hypnotiserar djur och människor. Dessutom upptäcker Molly att hon har talang för hypnos. Hon kan hypnotisera såväl den elaka barnhemsföreståndaren som hennes hund. Ja, hon kan faktiskt hypnotisera en hel publik. Plötsligt tycker alla att Molly är den mest fantastiska flickan i världen och nu börjar det verkligen hända saker!

Molly hamnar på en lång resa och lyckas bli både en berömd skådespelare och utföra tidernas bankrån innan hon börjar fråga sig vad hon egentligen håller på med …

Om du gillar Molly Moons fantastiska bok om hypnos och tycker att den tog slut för fort, trots att den är på 300 sidor, så finns det fyra delar till. Del två heter Molly Moon stannar tiden. De finns även att läsa på engelska.

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 3 december 2010