Mitt svarta liv

Snygga blommor ligger framme på kistan. Folk är klädda i svart och ser sorgsna ut. Hon har sin piratkostym på sig. Alla kusinerna är där. Allt är så spännande.

Huvudpersonen i Mitt svarta liv får följa med mormor på begravning. Efter mottagningen går de hem till morfar som får veta: ”ALLA var där. Först var det sorgligt och vackert och sen var det bara roligt och då fick man tårta. Jag vill också ha begravning!”

Så bestämmer de - imorgon blir det begravning av den döda musen som morfar hittat i källaren. Alla är bjudna.

På musbegravningen, som äger rum i morfars trädgård, funderar barnen över vad som händer efter att man dött. Kanske kan man bli en vildhäst i Mongoliet? José tror att han kommer att bli en mygga i Grekland och Emma blir antagligen en apa i Indien.

Uttrycksfulla bilder, ett tema som väcker mycket nyfikenhet och en skojig huvudperson som faktiskt aldrig nämns vid namn, är ingredienser som räcker för att min son Folke ska bli förtjust.

Amanda Eriksson berättar om barn och om barns tankar och fantasier. I hennes böcker finns det inga förutsägbara idéer om vad flickor eller pojkar gillar. Alla är bara barn som upplever massor varje dag, ofta för första gången och som använder leken för att förstå det de ser och hör.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Mia Svensson den 6 september 2011