Minnen

”Du borde skriva dina minnen sa förläggaren. Jag har inga minnen svarade jag.” Torgny Lindgren tillhör en av vår tids absolut främsta författare eller berättare skulle jag vilja säga.

Att skriva en roman är en sak, att skriva en berättelse en helt annan. Ett sant författarskap kräver sin berättare. Författare och journalister finns det ett överflöd av idag kan jag tycka. Alla skriver sin biografi, sin roman. Men vem kan berätta??
Har du aldrig läst Torgny Lindgren så kommer jag med en uppmaning – ge dig själv en chans och läs eller lyssna.
Minnen är en berättelse om bygden och uppväxten i Västerbotten samt alla de möten med andra kända och stora författare och kulturpersonligheter som han gjort. Det finns ett rörande samtal mellan Torgny och Göran Tunström om hur de båda vistats på samma ”dårhus”, Marieberg. Torgny p g a rösten. En klok psykiatriker på Marieberg skickar Torgny vidare och rätt till en logoped för att hjälpa honom med de obegripliga ryckningarna i hans muskler. Det var rösten, den återhållna rösten som var orsaken.
Torgny Lindgren delar med sig av sin ödmjukhet och av generationers nedärvda funderingar över livet. Lyssna gärna, då får du den mjuka västerbottniskan och alla de fantastiska berättelserna rakt in till ditt eget minnesarkiv. En riktig skatt!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sonja Berglund den 1 december 2011