Min lilla syster

Denna film från 2015 är ett litet mästerverk med stålande skådespelarinsatser. Det är ett familjedrama där syskonskap och ätstörningar står i centrum.

Perspektivet i filmen ”Min lilla syster” är lillasyster Stellas, som är i 12-13-årsåldern. Storasyster Katja är konståkningsstjärna och Stella kämpar på med sin konståkning för att bli lik storasyster, trots att hon knappast har någon talang. Systrarna spelas av Rebecka Josephson (barnbarn till Erland Josephson) och Amy Deasismont (med artistnamnet Amy Diamond). Båda gör verkligen strålande skådespelarinsatser.
Filmen följer Stella mycket nära även i fotot. Man får följa hennes vånda när hon upptäcker att Katja har ätstörningar. Det är mycket nyanserat skildrat, rivaliteten, solidariteten och närheten mellan systrarna kommer fram.

Det är familjedrama av bästa märke som rymmer både spänning och humor. Filmmanuset är skrivet av Sanna Lenken, som tidigare gjort kortfilmer och regisserat TV-serien Dubbelliv, "Min lilla syster" är hennes långfilmsdebut.

Taggar:

Tipsat av: Eva Herrlin den 24 februari 2016