Deckare

Bibliotekets personal rekommenderar ...

... deckare för barn i mellanåldern

 1. Mysteriet med den försvunna katten

  Av: Steinman, Ina Vassbotn Tipsat av: Maria Carlén

  Just när sommarlovet är som tråkigast och ensammast får Henny syn på något som ändrar allt. På en lapp på bibliotekets anslagstavla står det att en detektiv letar efter en assistent... kan Henny vara rätt person för uppgiften?

 2. Astrid Baros genialiska plan

  Av: Henriksen, Levi Tipsat av: Maria Andersson

  Astrid vill att hennes skilda föräldrar ska bli tillsammans igen och gör därför upp en genialisk plan. Men sen går det inte riktigt som hon hade tänkt sig...

 3. Silverpojken

  Av: Ohlsson, Kristina Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen

  Först såg Aladdin bara sig själv i spegelglaset. Sedan tittade han en gång till och kände hur hjärtat stannade. För bakom honom stod pojken i kortbyxorna. Aladdin skrek till. Då slocknade lampan i taket och allt blev svart.

 4. Den siste tsarens hemlighet

  Av: Schenck, Veronica von Tipsat av: Linnéa Björkman

  Kidnappning, stulna Fabergéägg och vilda tjuvjakter – en fartfylld deckare för mellanåldern.

 5. Spöken och spioner

  Av: Mazetti, Katarina Tipsat av: Caroline Elgström

  Kusinerna Julia, Humlan, Alex, och George ska tillbringa sommaren på en ö med sin något flummiga konstnärs moster. Julia är inställd på ett tråkigt lov, men det visar sig bli det motsatta när de plötsligt börjar se spöken och rök från skogen…

 6. Den giftiga ormen

  Av: Lidbeck, Petter Tipsat av: Caroline Elgström

  Vännerna Pella, Siri och Tyra ger sig ut för att bada vid badplatsen revet. Siri ska precis hoppa i sjön, när de upptäcker en orm som ringlar sig i vattnet…

 7. Zäta och sjukhusets mörka hemlighet

  Av: Petrén, Elsie Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är första delen i deckarserien om Zäta. Zäta heter egentligen Mercedes ett namn som hennes spanske pappa valt men som hon ogillar själv. Den här boken börjar på Zätas 12-årsdag och det kommer bli en oförglömlig födelsedag... Zäta blir nämligen påkörd av en cyklist och hamnar på sjukhus. Hon får en blödning i höjrnan, en tillfällig förlamning av hela vänstra sidan, ett brutet ben och en hel del annat.

 8. Det lysande ögat

  Av: Trenter, Laura Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är del ett i serien "Duodeckarna", skriven av barnbokdseckardrottningen Laura Trenter och vuxenförfattaren Tony Manieri. Varför har det plötsligt börjat lysa i den gamla kvarnen? Nadja och hennes kompis Charlie bestämmer sig för att ta reda på vad det är som händer.

 9. Den femte mannen

  Av: Lidbeck, Petter Tipsat av: Anna Dunér

  Petter Lidbeck har skrivit många bra böcker, bland annat serien ”3 tjejer” som handlar om Pella och hennes kompisar tvillingsystrarna Tyra och Siri. Hittills finns det nio böcker i serien och fler ska det bli. Den senaste i raden heter "Den femte mannen".

 10. Fotoalbumet

  Av: Trenter, Laura Tipsat av: Maria Carlén

  Hade jag inte jobbat som barnbibliotekarie så hade jag nog aldrig läst den här boken. Och det hade varit väldigt synd! Fotoalbumet av Laura Trenter är en fantastiskt bra övernaturlig pusseldeckare - en riktig bladvändare!