Megakillen - den stora hemligheten

Melker bestämmer sig för att bli superhjälte. Men istället för hjältedåd blir det klantdåd, kommer han någonsin kunna hjälpa någon i nöd?

Melker är 8 år och funderar över vad han ska bli, kanske fotbollsproffs eller en världskänd uppfinnare? Nej, han ska bli superhjälte! Men det är hemligt, superhemligt. Bara hans syster Molly och deras halvtama kråka Zeppelin får veta vem som gömmer sig under superhjältedräkten, en dräkt de syr av gamla kläder. Fast finns det verkligen någon som behöver hjälp av en superhjälte i lugna Småtorp? Molly börjar tvivla men så ser de att det brinner i grannens trädgård! Melker rusar dit med vattenslangen, men vad som från början såg ut som ett hjältedåd visar sig vara ett klantdåd. Hur ska det gå? Kommer Melker någonsin att kunna utföra ett riktigt hjältedåd? Till sin hjälp har han sin smarta och snabbtänkta syster!

Denna bok är indelad i korta kapitel med några bilder här och där. Passar bra till nybörjarläsaren men är också perfekt som högläsning för de lite yngre barnen. Idealisk för de som vill ta steget från bilderbok till kapitelbok.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Linnéa Björkman den 5 juli 2016