Maximus ring

Pojken Remus blir utvald att söka efter en magisk ring som kan stoppa vulkanens fruktade utbrott

I Argonia lever människorna och Örnfolket i varsin stad. Örnfolket är ett slags pysslingar som är mycket kortare än människorna. Pysslingarna kan dressera örnar att rida på. Pojken Remus hör till Örnfolket och har en egen örn som heter Aquila. Remus avskyr människorna, eftersom det var de som dödade hans föräldrar. Invånarna i staden där Remus bor har förstått att vulkanen Nero är nära ett gigantiskt utbrott som skulle förstöra både örnfolkets och människornas hem. Det enda som kan stoppa Nero är en magisk ring som trollkarlen Maximus en gång använt och som varit försvunnen sedan Maximus dog. Det blir Remus som får det farliga uppdraget att varna människorna för vulkanutbrottet samt att hitta ringen. Människoflickan Regina verkar vilja hjälpa Remus, men kan han verkligen lita på en människa igen?

Boken passar för låg- och mellanstadiet. Boken är mycket spännande och lättläst. Läsvana krävs. Kan användas som högläsning för barn från ca 6 år.

Detta är del 1 i serien Legenden om örnfolket. Del 2 (Vulkanen vaknar) och del 3 (Den siste draken) kommer ut under 2016 och 2017.

/Jenny Språng

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 10 mars 2016