Månfågel

Ingelin Angerborn är en allsidig författare som skriver olika sorters berättelser och för olika åldrar. På senare tid har hon gjort böcker som varit lite mystiska och kusliga och som har blivit mycket uppskattade. Efter ”För alltid”, ”Sorgfjäril” och ”Rum 213” har nu boken ”Månfågel” kommit. Personligen tycker jag nog bäst om den av alla Angerborns ”mystiska” historier.

Vendela känner sig ensam efter att bästa kompisen har flyttat till London. Dessutom är hennes mamma död och pojken som hon är kär i verkar inte lägga märke till henne. I sin ensamhet skriver hon ett brev ”till någon” där hon berättar hur det är och gömmer det mellan två stora stenar vid en bäck. Hon förväntar sig knappast att någon ska hitta det och glömmer nästan bort det hela, men en dag får hon ett svar!

 Brevet som hon får är skrivet med riktigt bläck och med snirkliga bokstäver. Det börjar med ”Kära fröken Höök” och slutar med ”Er tvillingsjäl, Wilhelm Silveus”. På det hela taget ger det ett gammeldags intryck, samtidigt som Wilhelm Silveus i ett av sina brev skriver att Vendela verkar vara "en mycket modern, ung kvinna".

Nu börjar en jakt för att försöka förstå vem det är som skriver. Är det tjejen i samma hus som Vendela, som verkar så konstig? Är det en kille som var kär i henne några år tidigare? Eller är det, som det alltmer verkar, en hälsning från en annan tid?!

En vemodig och spännande berättelse om att vilja få kontakt när det egentligen inte går …

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 21 augusti 2012